Overeenkomst met een pensioenuitvoerder verlengen

U heeft een zogenaamde uitvoeringsovereenkomst met een pensioenuitvoerder. Het kan zijn dat dit een overeenkomst voor bepaalde tijd is. In dat geval moet u de overeenkomst verlengen of oversluiten. Inderdaad moeten, want u heeft een zogenaamde onderbrengingsplicht.

Advies bij verlengen

Zo’n proces is een ingewikkeld proces. Want het gaat niet alleen om kosten. Maar ook om vraagstukken zoals “kan de pensioenuitvoerder een regeling uitvoeren zoals ik het wil?”. Hoe zit het met de beleggingen, wordt er duurzaam belegd? En hoe communiceert de pensioenuitvoerder naar mijn werknemers? En hoe zit het met de “kleine lettertjes”? En als ik naar een andere pensioenuitvoerder overstap, hoe gaat het met de opgebouwde aanspraken bij de oude pensioenuitvoerder? Komt er een collectieve waardeoverdracht of is een individuele waardeoverdracht ook mogelijk?

overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Wellicht heeft u een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Dan is het toch handig om eens in de zoveel jaren te onderzoeken of u nog wel goed zit. In een paar jaar kan er veel veranderen.

 Onafhankelijk advies

Struik Financial Consulting begeleidt u graag bij deze vraagstukken. Wij zijn onafhankelijk en adviseren u zonder enige binding met een pensioenuitvoerder.

Profielfoto van Alex Struik

Advies bij verzekeringen ?

Plan een gesprek in voor de mogelijkheden